Olemme Turun yliopiston koulutussosiologian tutkimuskeskuksessa (RUSE) toteuttaneen yhdessä Väestöliiton kanssa sähköisen oppimateriaalin lukion terveystiedon kurssiin liittyen.

 

Kyseinen kurssi sisältää neljä oppituntia ihmissuhteisiin ja seksuaaliterveyteen liittyen. Jokaiseen oppituntiin sisältyy tekstiä, kuvia ja videoita sekä erilaisia tehtäviä.

 

Oppimateriaali on kouluille maksuton.

 

Olemme toteuttaneen kurssin kehittämäämme ReadIT-oppimisympäristöön. Oppimisympäristö kerää lokitietoja opiskelusta, koska hyödynnämme opiskelusta kertyvää tietoa oppimisanalytiikan menetelmien kehittämistä koskevassa tutkimushankkeessamme. Tutkijoille ei kerry kuitenkaan henkilötietoja, ainoastaan tehtävistä saadut pistemäärät sekä järjestelmässä etenemisestä kertyvät lokitiedot.

 

http://readit.utu.fi/  Löydät linkin myös lukion terveystiedon linkeistä.

 

Oppimateriaalista kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä suunnittelija Marjut Muhoseen (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.(02) 333 6211), niin saat tutustumista varten demotunnuksen.

 

 

 

Terveystiedon opetus perustuu monitieteiseen tietoperustaan. Terveystiedon opetuksen tarkoitus on edistää oppilaiden terveyttä, hyvinvointia ja turvallisuutta tukevaa osaamista. Opetuksen lähtökohtana on terveyden ymmärtäminen fyysiseksi, psyykkiseksi ja sosiaaliseksi toimintakyvyksi. Opetuksessa kehitetään tietoja ja taitoja terveydestä, elämäntavasta, terveystottumuksista ja sairauksista sekä kehitetään valmiuksia ottaa vastuuta ja toimia oman sekä toisten terveyden edistämiseksi. (edu.fi)